Viimeinen kysymys on, että olen koskaan omistanut kaikuluotain, joka toimi matalassa, likaantuneen veden. Ymmärrän tuntuu vitsi sanoa, että kaikuluotain toimii vain, kun vesi on liian syvä vaaralliseksi, mutta se on usein totta. Yksi syy tähän on, että matala, mutainen pohja saa kuohuttaa tuulen ja aaltojen lisäksi kulkee vene, joten kaikuluotain saa aivan ymmällään seurauksena ei todellakaan ole mitään pohja mitata. Olen käsi kuulostava linja, mutta se on turhauttavaa käyttää, kun vene liikkuu, ja ajoittain pysäyttämään veneen kuulostaa pohjaan voisi kulkua vie nähdään myöhemmin, että yksi menettää kyvyt nousuvesi.

Kun olin Alaska risteilyt Olen käyttänyt navigoinnin sovellus nimeltä “Fugawi”, joka alkoi pois kokonaan asianmukaisia ja on ollut tasaisesti toipumassa. Se on yksi sovellus Mainitsen tässä sivun, joka ei ole vapaa. Sen uusin versio 4. 5 voi lukea ja kirjoittaa KML tietotyyppi, ja siellä on kokeellinen laajennus, joka mahdollistaa integrointi Google Earth, joten voit olla vierekkäin näytön meri- ja satelliitin kuva. Voit myös päällekkäin meri- ja satelliitti-tv PC kuva, joka on, miten olen luonut peittokuvan Strawberry Channel edellä. Mutta syrjään kokeellisesta suoraan Google Earth paljastaa ominaisuuden esillä Fugawi painos lukee ja kirjoittaa KML, joka suuresti nostaa siirrettävyys oman meripeninkulman reittejä.